Gastgezin

Bij HomelessDogs zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare gastgezinnen.

Honden die al in Nederland zijn hebben in de regel vaak een hogere kans op adoptie. Wil jij graag een hond een hogere kans op een goed thuis geven of wil je graag een hond voor minder dan 15 jaar kijk dan eens op deze pagina of gastgezin zijn iets voor jou is.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar gezinnen die begrijpen wat het betekend een hond uit het buitenland op te vangen. Deze honden hebben veelal nog nooit in een huis geleefd en moeten dus meestal nog van alles leren. Denk hierbij aan zindelijkheidstraining, alleen thuisblijven, het leven volgens huisregels maar ook spelen, delen en knuffelen kunnen nog onbekend terrein zijn. We zoeken dus ook mensen/gezinnen die er echt voor gaan bij deze honden.

Wat komt erbij kijken

Ook een opvanghond vraagt, net als een eigen hond, vaak nogal wat aanpassingen. Is het huis hondsproef en zo ja voor wat voor hond is de leefomgeving geschikt? Is er opvang voor de hond als er niemand een (langere) tijd thuis is? Is er genoeg tijd en aandacht voor de “opvoeding” van de hond? Dat je de hond ook nog warmte, liefde en lol moet kunnen geven in zijn/haar leven spreekt voor zich.

Rechten en plichten over en weer.

Als je gastgezin bent voor de hond blijft de hond eigendom van HomelessDogs. Dierenartskosten, vlooien- en wormenpreventie zijn dan ook kosten voor homelessDogs. Wij moeten hier altijd eerst akkoord op geven. Een dierenartsbezoek wordt dus altijd na overleg met ons gepland.

Onze honden moeten worden voorbereid op een leven in huis en benchtraining kan hierin soms heel behulpzaam zijn. Indien nodig kan HomelessDogs een bench in bruikleen geven. Wij willen onze honden echter overdag niet langer dan 4 uur in een bench hebben zitten en verwachten dan ook dat de hond de rest van de dag vrije toegang tot je woonhuis heeft.

De honden in een gastgezin staan op onze facebookpagina en hier op onze website ter adoptie. Als er geïnteresseerden zijn in de door jou opgevangen hond zal je deze mensen in je huis toe moeten laten om kennis met de hond te komen maken. Verder vragen we je om potentiële adoptieouders telefonisch te woord te staan indien zij specifieke vragen hebben over de hond. Uiteraard lichten we je van te voren in over te verwachten telefoontjes en huisbezoeken. Deze worden altijd in overleg, op een voor jou gunstig tijdstip, gepland.

Mocht je besluiten om gastgezin te worden, leggen we samen bovenstaande afspraken in een contract vast zodat er geen onduidelijkheden en/of misverstanden kunnen ontstaan. Mocht je in een later stadium besluiten jouw opvanghond toch te adopteren dan heb je vanzelfsprekend voorrang op ieder ander.

Ben je er na het lezen van deze pagina nog steeds van overtuigd dat jij een perfecte gastouder voor een hond bent, dan nodigen wij je van harte uit contact met ons op te nemen.
Vul het Contact Formulier in met als onderwerp Gastgezin. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.