Jij, wij en dromen van honden

Wil jij de dromen van een hond waarmaken of ben je op zoek naar de hond van je dromen dan ben je bij HomelessDogs aan het juiste adres.
Wij zijn een kleinschalige stichting die groots denkt!
    Wil jij een hond een betere toekomst geven door deze een veilig, warm en liefdevol thuis te bieden of door mee te helpen onze doelstellingen te verwezenlijken, kijk dan eens rond op deze website.

Onze honden bedanken je alvast voor jouw betrokkenheid!

in de Spotlight

Adoptie honden

be444660e9404517e48d6434482c9d67

Pups

a2c87ea2f394ef82e7ec4a8df2df3425-dog-ear-tail-sketch

Senioren

a85f8b4d592da4ea0e5b7cb9302bb395-dibujo-de-oreja-de-perro-by-vexels

Reutjes

1f656a29abe1da41db876a8a29b102dc

Honden in Nederland

ea6114f744eece84bfec322f9794fdf6-dog-ear-tail-tongue-sketch-by-vexels

Teefjes

60bc817d04ca4ac9c3d28b1c21874bcc-esbozo-de-lengua-perro-correr-by-vexels

Geadopteerd


adoptieprocedure

Hoe het Begon
Het Verhaal van Hero
Kleine Hero is gevonden door voorzitster en oprichtster van HomelessDogs. De vondst van Hero gaf haar uiteindelijk het duwtje in de rug om Stichting HomelessDogs te starten. Dit is dan ook haar eigen verhaal:
Tijdens een verblijf in Portugal zag ik Hero liggen. Hero lag samen met een broertje en twee zusjes in een klein asiel in de plaats Fafe ( Noord Portugal ). Voor één zusje was het al te laat. Haar lijfje had de strijd tegen de honger en de wormen opgegeven. Isis (ik heb haar toch een naam gegeven) was inmiddels overleden en aangevreten door de ratten.
Om het nog levende zusje van Hero, Shake, maakte ik me de meeste zorgen. Ze liep als een leguaan en leek flinke pijn te hebben. Radeloos stond ik daar. En nu…….? Zonder verder al te veel over de gevolgen na te denken heb ik haar opgepakt. Samen met de vriendin waarmee ik in Portugal was zijn we gelijk naar een dierenarts gereden. Het arme ding bleek vol met wormen te zitten.
Bij de dierenarts kon ik de ogen van kleine Hero niet vergeten. Radeloos en wantrouwend maar toch hoopvol had hij mij bekeken. Ik kreeg zijn vragende ogen niet van mijn netvlies af. Zijn zusje achterlatend onder de goede zorgen van de dierenarts ben ik in de auto gesprongen en terug gereden. Daar lagen ze nog samen, Hero en Soza, zoals we ze hadden achter gelaten. Wat ik al wist bevestigde de blik van Hero. Het bestaat, liefde op het eerste gezicht. Terug bij de dierenarts bleken ook Hero en Soza veel zieker te zijn dan ze in eerste instantie leken. De dierenarts heeft er alles aan gedaan om Hero en Soza er bovenop te helpen, maar voor Hero was het te laat.
Nooit zal ik Hero’s oogjes vergeten! Lieve Hero, ben happy en vrij!

Jolanda Baneman (oprichtster en voorzitter)

Jolanda heeft al jarenlang ervaring met het (her)plaatsen van honden in foster- en adoptiegezinnen. Om de honden te begeleiden naar hun thuis (vluchtbegeleider) of om shelters in het buitenland bij te staan met raad en daad, vliegt zij regelmatig naar de locaties waar HomelessDogs mee samenwerkt.

Stacey Busman (Oprichtster en Penningmeester)

Stacey is het administratieve wonder van de stichting. Zij verzorgt het overgrote deel van de administratie. Hiernaast is Stacey verantwoordelijk voor alle uitingen en het up to date houden van social media.

Succesverhalen

Vrijwilliger Worden ?

Iedereen kan helpen!

Wil jij niet tijdelijk een hond opvangen maar wil je wel graag iets betekenen voor onze honden dan zijn er nog tal van mogelijkheden waarvoor wij vrijwilligers nodig hebben. Wil jij het team van HomelessDogs versterken met jouw talenten? Dan zijn wij opzoek naar jou!
Denk hierbij aan:

  • Advertenties plaatsen.
  • Inzamelingsacties.
  • Chauffeurs (honden vanaf de vluchthaven/gastgezin naar gastgezin/adoptieouders rijden).
  • Voorcontrole bij adoptanten.
  • Facebookpagina en website promotie
  • Promotie op plaatselijke festiviteiten.

Heb jij zin en tijd om ons (maar dus vooral de honden) te helpen?
Vul dan nu ons Contact Formulier in!

Gastgezin

Bij HomelessDogs zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare gastgezinnen.

Honden die al in Nederland zijn hebben in de regel vaak een hogere kans op adoptie. Wil jij graag een hond een hogere kans op een goed thuis geven of wil je graag een hond voor minder dan 15 jaar kijk dan eens op deze pagina of gastgezin zijn iets voor jou is.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar gezinnen die begrijpen wat het betekend een hond uit het buitenland op te vangen. Deze honden hebben veelal nog nooit in een huis geleefd en moeten dus meestal nog van alles leren. Denk hierbij aan zindelijkheidstraining, alleen thuisblijven, het leven volgens huisregels maar ook spelen, delen en knuffelen kunnen nog onbekend terrein zijn. We zoeken dus ook mensen/gezinnen die er echt voor gaan bij deze honden.

Donatie

HomelessDogs vindt het terugdringen van de oorsprong van het zwerfdierenprobleem erg belangrijk. Wij steunen en financieren daarom ook diverse projecten in het buitenland die dit mogelijk maken.

Iedere sterilisatie of castratie voorkomt onnodig dierenleed voor tientallen honden.
Een voorbeeld:
Een teefje werpt gemiddeld 4 pups, 2 keer per jaar. De helft hiervan zijn teefjes die weer hetzelfde aantal pups ter wereld brengen. Snel berekend zijn dit in 5 jaar tijd maar liefst 1364 puppy’s!.
De sterilisatie van maar 1 hond kan dus in 5 jaar dus wel 1364x dierenleed op straat voorkomen.

Wilt u ons helpen met de projecten in het buitenland m.b.t. sterilisatie of castratie van een hond steun ons dan met een gift. Wij zijn blij met iedere euro!


Jaarverslagen